Terrassa

L’Ajuntament implanta la tercera línia del sistema de recollida selectiva de residus de càrrega lateral

  • Actualizado:
  • Creado:

Ja han començat els treballs per instal·lar 775 contenidors de les cinc fraccions a vuit barris de la ciutat.

Eco-Equip, S.A., l’empresa municipal que gestiona el servei de recollida de residus a Terrassa, iniciarà a partir de dimecres la segona fase d’implantació del sistema de recollida selectiva de residus de càrrega lateral. Aquesta operació representa la retirada, a vuit barris, de 206 àrees d’aportació del sistema tradicional de càrrega posterior, i la implantació de 130 de noves per a les cinc fraccions (resta, paper i cartró, envasos, orgànica i vidre) amb contenidors de gran capacitat. Aquest model forma part dels compromisos definits en el Pacte per la Neteja i la Recollida Selectiva que contempla, entre d’altres, la millora del servei i el reforç de la inspecció i el control.

Els treballs previs comportaran una afectació als espais de zona blava, càrrega i descàrrega i estacionaments perquè s’han de senyalitzar les noves ubicacions, reservar amb tanques els espais previstos, retirar els contenidors vells i instal·lar els nous. La previsió inicial és que la implantació d’aquesta tercera línia finalitzi abans del 27 de març, tot i que la planificació està supeditada al ritme d’instal·lació i les possibles incidències que puguin sorgir.

Els primers barris on es col·locaran són els de Cementiri Vell i Vallparadís. El servei de Medi Ambient canalitzarà els dubtes dels ciutadans que arribin a través del telèfon del servei d’informació municipal 010. Les dues primeres línies de recollida selectiva de residus de càrrega lateral es van implantar en una primera fase al 2014, als punts d’alta densitat de residus i avingudes, i va tenir una afectació aproximada del 25% del municipi. Llavors, es van canviar els contenidors a un total de 26 barris de la ciutat.

En aquests tres anys, el nou sistema ha demostrat en aquestes zones la seva eficiència i eficàcia, ja que s’ha augmentat la capacitat de recollida instal·lada, s’ha reduït la freqüència de pas sense risc de desbordaments i ha facilitat una redistribució dels recursos humans. A més, ha permès l’alliberament d’espais de la via pública, ja que els nous contenidors comporten la retirada d’un nombre superior de punts de recollida selectiva.

En definitiva, el sistema de recollida lateral ha demostrat que aporta avantatges en costos, impactes ambientals i de neteja, i ajuda a endreçar l’espai públic.