Terrassa

Cal que 2019 no sigui un altre any perdut per a Catalunya, per nosaltres no quedarà

  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta recorda davant el grup parlamentari que ara cal bona acció de Govern, estabilitat política i bons pressupostos, a Espanya i a Catalunya.

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha recordat avui durant la seva intervenció en la primera reunió dels diputats i diputades després de la pausa nadalenca que Catalunya ha perdut molt el temps des de l’any 2012, “caldria que el 2019 no fos un altre any perdut, per nosaltres no quedarà”. “Necessitem acció de Govern, cal estabilitat política, seguretat jurídica i uns pressupostos adequats”, ha dit, i ha demanat a l’Executiu de Quim Torra que recordi que governa per a 7 milions i mig de catalans, i no només per als que comparteixen la seva causa política.

“Cal revertir les retallades, tornem a necessitat més mestres, mossos i metges, suport a les nostres universitats i empreses, polítiques industrials, més ocupació estable i de qualitat i oportunitats per als nostres joves… hi ha massa famílies que encara s’ho passen malament i molt a fer en matèria d’igualtat, és molt el que s’ha de fer”, ha recordat el líder dels socialistes catalans, per qui aquest 2019 “és hora de governar, hem perdut massa temps en altres coses”.

“Per a tenir uns bons pressupostos – ha dit – ens calen més recursos i més marge financer i per això cal donar suport als pressupostos Generals de l’Estat”; “si es renuncia a ampliar el marge financer dels comptes de la Generalitat impedint l’aprovació dels comptes generals nosaltres no podrem negociar els pressupostos d’aquí, i això no és un intercanvi de suports, objectivament serà la primera vegada en massa anys en què es revertiran les retallades i la lògica de l’austeritat, i en què s’augmentarà el nivell d’inversió de l’Estat a Catalunya”.

Pel que fa la situació política a Catalunya Miquel Iceta ha estat clar: “hi ha un president del Govern d’Espanya que està decidit a mantenir la mà estesa del diàleg ‘contra viento y marea’ mentre que la seva oposició està deixant les coses molt clares, aplicació de l’article 155 de forma perpètua”. “Mentre hi ha qui vol negar el diàleg hi ha qui vol fer política, un diàleg dins la llei que permet fins i tot canviar les lleis si hi ha consens necessari”. El president del grup socialista ha insistit en la necessitat de refer acords Catalunya endins i refer el diàleg entre les forces polítiques catalanes, a través d’instruments fruit del mandat parlamentari, com la Taula pel Diàleg, o al Parlament mateix: “el catalanisme només ha avançat quan ha anat unit”, ha conclòs.