Terrassa

Alfredo Vega, nou Alcalde de Terrassa

  • Actualizado:
  • Creado:

El primer secretari del PSC de Terrassa assumeix el càrrec com “un acte de servei i de compromís amb la ciutat”. Durant el Ple Municipal, el socialista Javier García ha pres possessió del càrrec com a nou regidor.

Alfredo Vega ha estat nomenat nou alcalde de Terrassa durant el Ple Municipal Extraordinari celebrat aquest dijous, 16 de novembre, a la tarda a la Sala de Plens del consistori egarenc. Vega ha estat escollit com a candidat de la llista més votada a les darreres eleccions municipals celebrades l’any 2015, la del PSC, després que cap de les altres candidatures presentades hagi obtingut majoria absoluta.

Alfredo Vega (Motos, Guadalajara, 1957) és llicenciat en Geografia i Història i mestre. Compta amb un gran bagatge polític, sempre al servei de la ciutat de Terrassa des del Consistori, on ha desenvolupat diferents responsabilitats. En el present mandat ha estat primer tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, a més de portaveu del Grup Municipal.

Després de rebre la vara d’alcalde i la venera de Terrassa, Alfredo Vega ha recordat que està en política per servir i que assumeix el seu nomenament com un acte de servei i de compromís amb la ciutat i els seus ciutadans i ciutadanes: “El meu compromís és impulsar i liderar un projecte i un programa polític de progrés, basat en quatre eixos: bon govern, responsabilitat, diàleg i serenitat, que ens ha de portar a culminar aquest mandat”. Vega s’ha mostrat obert al diàleg i ha estès la mà a “tothom qui vulgui posar per davant de tot els interessos de la nostra ciutat”.

En el seu primer discurs com a alcalde, Alfredo Vega ha posat en valor la política municipal com una política fonamental per garantir el progrés, el benestar i la igualtat de les persones; i ha recordat que l’ajuntament és l’administració més propera a les persones. Des d’aquest punt de vista, el nou alcalde ha afirmat: “La meva principal prioritat és governar Terrassa pensant només en Terrassa, al servei només de Terrassa. Des del Govern Municipal farem política de ciutat, política de progrés, molt atenta també a la situació que viuen ara mateix Catalunya, Espanya i la Unió Europea”.

  

PRIORITATS DEL PLA DE MANDAT 2015-19

Durant la presentació de la seva candidatura davant el Ple, Vega ha reivindicat la feina feta pels governs municipals socialistes que han estat al capdavant de l’Ajuntament des de l’any 1978, apuntant que “el PSC ha estat, és i està compromès a seguir essent la garantia d’un bon govern, honest, progressista, no sectari, responsable, concentrat de veritat en millorar la vida de les persones”.

Pel que fa a l’actual Pla de Mandat 2015-2019, Alfredo Vega ha recordat les principals línies d’actuació marcades, que s’estan complint en un 80% aproximadament. Els trets essencials del Pla de Mandat que ara liderarà Vega passen per preservar els valors de la socialdemocràcia i combatre la crisi amb solidaritat; mantenir l’Ajuntament com un espai de diàleg; implicar-se al màxim en la creació de riquesa, oportunitats i feina de qualitat per als terrassencs i les terrassenques; i concentrar-se en el bon govern i el bon funcionament de la ciutat.

Finalment, Alfredo Vega ha fet una crida a la responsabilitat i al diàleg, així com a “treballar per rebaixar la tensió del moment que viu el país i per enfortir la convivència i la democràcia”.

 

JAVIER GARCÍA, NOU REGIDOR

Durant el Ple Extraordinari, Javier García Romero (Terrassa, 1993) ha pres possessió del càrrec de regidor de l’Ajuntament de Terrassa, en substitució, per renúncia, de Jordi Ballart. García, graduat en Dret per la UAB i Màster en Advocacia, és secretari d’Organització del PSC Terrassa des de l’any 2017, i primer secretari de la JSC Terrassa des de 2015.