Terrassa

Si el govern no aprova els pressupostos ha de convocar eleccions

  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta veu el Govern de Torra com un Govern fallit,dividit i sense brújula: "Un govern que no sap on va, no hi arribarà mai".

"Estem pel diàleg, per escoltar per treballar sempre però el mateix govern hauria de ser conscient que no pot governar estant en fallida, dividit i desorientat" ha declarat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en un contacte amb la premsa que ha tingut lloc a la trobada d'estiu que la federació socialista de les comarques gironines ha organitzat a Llofriu.

Iceta ha demanat al Govern "claredat i cohesió" després de declarar que a Catalunya "no hem tingut mai un govern tan dividit com ara" i que "un govern que no sap on va, no hi arribarà". En aquest sentit ha recordat les desavinences que els mateixos independentistes estan mostrant amb la qüestió dels pressupostos, després que el Conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, hagi declarat que si no s'aproven s'hauria de fer una qüestió de confiança, una moció que pel líder socialista no té sentit: "si el Govern no aprova els pressupostos, ha de convocar eleccions, com ja hauria d'haver fet l'any passat que no els va ni presentar al Parlament".

Preguntat per la disponibilitat dels socialistes per negociar els comptes, Iceta ha mostrat la predisposició del PSC "pel diàleg, per l'estabilitat, el seny, la creació d'ocupació i la implementació de polítiques socials" però a la vegada ha alertat que "un govern dividit i un president de la Generalitat que diu que s'ha d'apostar per la confrontació no poden comptar amb els i les socialistes".

En relació a l'acusació de la líder de Ciutadans, Lorena Roldan, declarant que el PSC ha donat ales a l'independentisme, Iceta ha lamentat que "malgrat haver guanyat les eleccions com va fer, no ha exercit cap lideratge i els seus líders han marxat" i ha demanat a Roldan, "coherència i contenció".

Finalment, preguntat per si el PSC participarà en els actes de la Diada, Iceta ha recordat que la Diada de l'11 de setembre "és una diada de tots" i ha cridat a promocionar actes unitaris i oberts a tothom: "Si la diada no és de tots i el país no és de tots, entrem en un terreny que no és bo per ningú" ha alertat.