Terrassa

La Fiscalia arxiva la investigació a Amadeu Aguado per suposades irregularitats

  • PSC Terrassa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes acusen a Jordi Ballart d’estar al darrera i «maniobrar» per tapar altres casos oberts que afecten al seu Govern

Grup Municipal Socialista de Terrassa
Grup Municipal Socialista de Terrassa

El PSC ha valorat avui l’arxiu de la investigació que la Fiscalia estava fent al regidor Amadeu Aguado per unes suposades irregularitats en contractes públics de la seva etapa com a regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa. Aguado, acompanyat dels membres del seu Grup Municipal, ha comparegut en roda de premsa per acusar a l’Alcalde Jordi Ballart de «males arts» i «d’estar al darrere per tapar altres casos oberts que afecten al seu Govern».

Amadeu Aguado ha manifestat que «aquest arxiu per a mi no es motiu de cap alegria, doncs és tornar a posar les coses al seu lloc després d’un intent fallit de les pitjors accions que es poden produir en política». Aguado ha recordat que fa un any que aquest procés va començar, quan l’Alcalde va insinuar al Ple Municipal una mala gestió de l’exregidor de Cultura. «Al mateix temps», ha explicat el regidor socialista, «ens trobem un correu enviat pel Coordinador General de l’Ajuntament en el que de forma confidencial ens informa a tots els regidors que l’alcalde ha signat un decret per ordenar una investigació sobre el cas després de rebre una carta d’un mag on es denunciaven suposades irregularitats».

Els socialistes apunten que en paral·lel, algú va denunciar els mateixos fets a l’Oficina Antifrau de Catalunya, però aquesta ho va arxivar als pocs dies. «Curiosament en aquest moment es filtra als mitjans de comunicació el Decret confidencial de l’Alcalde que traslladava a Fiscalia els fets denunciats», ha afirmat Amadeu Aguado, qui ha lamentat que «cap mitjà de comunicació local es va adreçar a ell per contrastar la noticia».

Els socialistes consideren que darrera de la filtració i de les acusacions cap al regidor del PSC està l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, amb l’objectiu de tapar altres casos que afecten al seu equip. Aquest afer es va produir dies després que el Ple Municipal aprovés iniciar un procediment sancionador a la regidora de Tot per Terrassa, Rosa Boladeras, per incompliment del Codi Ètic.

Aguado ha declarat que «aquest tipus de política bruta, de baixesa, on s’afecta a terceres persones i empreses esperem que sigui un episodi que no es torni a produir a la nostra ciutat», i ha lamentat el paper «còmplice» d’ERC.

El regidor socialista ha finalitzat recordant que «Ballart no és ningú per donar-me lliçons d’ètica i de nepotisme». El PSC recorda que al 2015 Jordi Ballart va signar un document on renunciava a cobrar tot tipus de dietes però en canvi va cobrar 50.000 euros en dietes de la Diputació de Barcelona, institució on actualment la seva parella sentimental ha estat designada per Tot per Terrassa per assessorar al partit.

 

Paraules clau: