Terrassa

La Federació del PSC Vallès Oest guanya pes en la nova Comissió Executiva Nacional del partit

  • Actualitzat:
  • Creat:

El primer secretari del PSC Terrassa, Alfredo Vega, i la primera secretària de la Federació al Vallès Oest i Alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, formen part de la nova direcció escollida en el darrer Congrés del PSC.

El PSC es postula com a alternativa de govern a Catalunya. Aquesta és la principal conclusió després de la celebració del XIVè Congrès de la formació socialista, que situa el partit com la única opció per a aportar solucions i responsabilitat per a Catalunya i per Espanya. El PSC se cent fort i vol ser partit de govern per superar la situació que es viu des de fa temps, a través d’un major autogovern i de la defensa de la justícia social, el feminisme i l’ecologisme i posant per davant de tot el benestar de les persones i el progrés del país. En el seu Congrés, celebrat aquest passat cap de setmana a Barcelona, els i les socialistes han fet una aposta clara pel retrobament entre catalans i catalanes i asseguren que treballaran per unes institucions de tothom, refent consensos trencats i apostant clarament pel diàleg.

En aquest Congrés en que Miquel Iceta ha estat reelegit primer secretari, també s’ha escollit la nova direcció del PSC. El PSC Terrassa celebra que el partit torni a comptar amb Alfredo Vega, que ha estat nomenat secretari nacional del dins l’àmbit d’Educació. A més, la Federació del Vallès Oest guanya pes en l’Executiva ja que també s’incorpora l’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, com a secretària nacional dins l’àmbit de Política Municipal. La nova Comissió Executiva del PSC ha estat aprovada per més del 95% dels delegats i delegades que han participat al darrer Congrés nacional del PSC.

El PSC Terrassa també ha volgut destacar que de les esmenes presentades per la seva delegació, la majoria han estat transaccionades i acceptades per la Ponència Marc, de manera que l’agrupació local ha participat activament en l’enriquiment del document i ha fet especial atenció en aspectes que influeixen directament en la política local.

Dels temes que més destaquen en la Ponència Marc, cal ressaltar un reconeixement explícit al model d’immersió lingüística. El PSC reafirma el català com a llengua vehicular i, adaptant-se a la realitat de pobles i ciutats, també recull que algunes assignatures es puguin impartir en castellà i anglès.

D’altra banda, el partit també recull la necessitat de dur a terme polítiques que protegeixin el món rural i n’evitin la despoblació, garantint-ne el seu futur.

I en l’àmbit de la igualtat, la Ponència marc del PSC apunta que en les llistes de la formació, s’aplicarà el model cremallera entre els cinc primers llocs de la candidatura.