Terrassa

L’oposició demana la dimissió del Tinent d’Alcalde Noel Duque

  • Comunicat conjunt C's, JxTerrassa i PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els tres grups municipals de l’oposició (PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa) han demanat la dimissió del 4rt Tinent d’Alcalde Noel Duque. La petició de l’oposició té com a causa les declaracions de Duque en les que va insultar i amenaçar a l’oposició.

El regidor va gravar i emetre en directe un vídeo al seu perfil de Facebook, el passat dimecres 6 de maig, en el qual feia un repàs de diferents assumptes d’actualitat i donava respostes a les preguntes d’alguns ciutadans. En un moment determinat, Noel Duque es va referir a la compra de mascaretes que ha realitzat l’Ajuntament, així com a les crítiques que van fer els grups de l’oposició en relació als dubtes generats durant el procediment i la tramitació de la compra. Va ser en aquest moment quan el regidor de Tot per Terrassa va afirmar, en un to agressiu, i dirigint-se als partits de l’oposició, que «estáis enfermos, estáis mal de la cabeza». «Sois gente que no carbura bien», continua Duque, qui arriba a proferir una amenaça: «Es aterrador, me da miedo. Ante el miedo hay gente que se esconde, yo no me escondo. A mí me dais miedo pero voy a ir a por vosotros». El Tinent d’Alcalde acaba fent referència a les mascaretes que l’Ajuntament ha comprat: «Estas mascarillas son las quirúrgicas. Las horas de vida que tienen son las que son. Los médicos recomiendan que las laves, si no hay otra cosa, y cuando se sequen las vuelvas a usar».

L’oposició afirma que no és el primer cop que membres del Govern municipal falten el respecte d’aquesta forma a membres de l’oposició. I ara ha estat aquesta intervenció a les xarxes socials la gota que ha fet vessar el got per als partits de l’oposició, els quals han rebutjat les paraules del regidor així com el to utilitzat, motiu pel qual demanen la dimissió de Noel Duque com a regidor.

Tanmateix, els grups de l’oposició recorden a Duque que les mascaretes que ha comprat l’Ajuntament són les higièniques, no les quirúrgiques, i que són no reutilitzables, motiu pel qual la seva durada és de 4 hores i no es poden rentar per tornar a utilitzar després.

Durant la reunió dels portaveus municipals que es va celebrar el passat dimarts en el marc del Pacte de ciutat, l’oposició va demanar a l’Alcalde que Duque es disculpés de manera clara i pública per aquesta acció que va contra la llibertat i els principis democràtics. Si no és així, es demanaria la dimissió del Tinent d’Alcalde i/o el cessament per part de l’Alcalde.

En la reunió, l’Alcalde va assegurar que prendria mesures si aquesta situació es tornava a repetir. Mentre això succeïa, Noel Duque va tornar a emetre un vídeo en el qual no només no es va disculpar, si no que es va reafirmar en les seves paraules. Hores més tard, el regidor ha publicat un escrit al seu perfil de Facebook en el qual no demana disculpes i afirma que no s’han interpretat correctament les seves paraules.

Per l’oposició el respecte a la pluralitat és un valor essencial que ha de prevaldre a la política per damunt de tot. Terrassa és una ciutat amb una llarga trajectòria de pacte i diàleg, i l’oposició alerta que això no pot quedar a l’oblit en aquests moments.

Els partits de l’oposició asseguren que així és molt difícil establir la confiança necessària entre el Govern municipal i la resta de partits a l’hora de l’elaboració d’un pacte de ciutat. El PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa afirmen que en aquests moments de crisi cal unitat i confiança des de la política, i aconseguir-les només serà possible si des de Tot per Terrassa es deixa d’insultar a altres membres del Consistori.