Terrassa

Jaume Collboni: “Ens volem assemblar a les regions de Londres, París i Amsterdam i per això necessitem cooperació"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Aquest dilluns el Vicepresident de l’Àrea Metropolitana i president del PSC a Barcelona ha pronunciat a l’Ateneu Terrassenc la conferència “La Regió Metropolitana: Un futur per compartir”.

El PSC de Terrassa ha organitzat aquest acte, que també ha comptat amb la presència de l’alcalde i líder dels socialistes a la ciutat, Alfredo Vega. La conferència s’ha celebrat a l’Ateneu Terrassenc, que ha omplert la sala principal.

En la seva intervenció Jaume Collboni, Vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha explicat que les grans àrees metropolitanes “avui compten molt al món. Són les que tenen el coneixement, la capacitat de crear riquesa, d’atraure talent, en definitiva, la capacitat de progressar i projectar-se a nivell mundial” i en aquest sentit, ha afegit: “Ens volem assemblar a les regions de Londres, París i Amsterdam i per això necessitem escala, volum i cooperació entre els municipis; una cooperació que penso que s’ha d’iniciar des del punt de vista econòmic”.

Collboni ha assegurat que Terrassa, com altres municipis dels Vallesos, “forma part d’una realitat econòmica i política concreta, que és la realitat de la regió metropolitana de Barcelona”. I en aquest sentit, el president del PSC a la capital catalana ha afirmat que aquesta realitat ha de tenir la seva expressió, per exemple, en una estratègia compartida de projecció i  promoció econòmica”. Segons ha manifestat Jaume Collboni: “Si volem atreure inversions i aprofitar la marca Barcelona perquè també repercuteixi a Terrassa i a d’altres ciutats, hem de buscar politiques de col·laboració que ho facin possible”.

Collboni ha recordat que sota el paraigües de la marca Barcelona “hi ha una regió de més de 4 milions d’habitants. Som el 70% del PIB català, tenim infraestructures, talent que fa possible que tinguem capacitat d’atreure inversions”. Pel president del PSC Barcelona, cal “cooperació de les economies locals a escala global” i ha afegit: “primer hem de fixar estratègies i l’ideal és que això acabi transformant-se en una estructuració administrativa, però aquesta és el final del camí”.

Per la seva banda l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha insistit en la importància de replantejar i debatre entorn la regió metropolitana: “Creiem que Terrassa estem presents de mil maneres en aquesta regió, ens afecta econòmicament,  a nivell serveis i d’infraestructures; no obstant, no hi tenim ni veu ni vot” i ha afegit: “el 99% dels nostres contactes econòmics, els serveis, molts aspectes de la nostra vida estan relacionats amb la metròpoli. Tenim una visió compartida i global i per això ens cal més cooperació, compartir aquells aspectes que influeixen de forma directa en la ciutadania i en el territori”.

Entre les qüestions que cal abordar, Vega ha insistit en la necessitat de resoldre històrics dèficits en infraestructures, com per exemple la connexió ferroviària, que a part d’influir en la mobilitat també és un tema que repercuteix en l’economia i en la cohesió social de la regió metropolitana”.    

Un cop finalitzades les intervencions, s’ha obert un torn de debat en el que han pogut participar els assistents a l’acte.