Terrassa

Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal de nou

  • Actualitzat:
  • Creat:

Giménez ha obtingut 20 vots, aconseguint la majoria absoluta. Els 12 vots socialistes ha sumat els cinc de Junts per Sabadell i els tres d’En Comú Guanyem.

En el seu primer discurs un cop escollit president de nou, Giménez ha entès el seu segon mandat com una mostra de confiança per la tasca feta des del 2015. A més ha destacat en relació a Junts i En Comú Guanyem que “la valentia es demostra construint ponts en temps de trinxeres i pancartes com les que hem tingut aquí a baix”. També és el més responsable, ha assegurat. Ha lamentat que Esquerra no estigui al govern, trencant una certa tradició al Consell i perdent una oportunitat per superar el “frontisme” i ha assegurat que “m’agafo com un repte gairebé personal buscar un encaix” als republicans. “De nosaltres rebran mà estesa”, ha anunciat i ha demanat a Esquerra que no “s’autoexcloguin”. “Els esperem”, els ha dit.

Giménez ha demanat als ajuntaments de Sabadell i de Terrassa més lideratge. “Teniu una responsabilitat afegida”, ha dit; “deixar de mirar-se a si mateixes, sortir d’aquest entotsolament, de mirar cap a fora, de liderar”:

“Sabadell i Terrassa. Terrassa i Sabadell. Una aliança que ens podria fer imparables, que aglutina la meitat del milió de persones que viuen en la nostra comarca. Feu que sigui possible. Perquè en sortiran beneficiades les vostres ciutats.  I de retruc, també en sortiran beneficiats el conjunt dels 23 municipis. Si vosaltres tireu endavant, la resta us seguirem…”.

Entre els reptes pel mandat, ha destacat ser un referent de “bon govern i transparència” i els aspectes socials, com posar en marxa el salari mínim comarcal, garantir l’alimentació a l’alumnat de secundària o lluitar contra la pobresa energètica. Aposta per l’economia industrial, amb feines més estables i millor pagades, adaptada però a la societat digital i als reptes climàtics. També per impulsar la gestió dels boscos i la promoció del turisme al Vallès. Demana un millor finançament pels consells i l’equilibri entre natura i infraestructures (Ronda Vallès, Pla de Mobilitat del Vallès o millores a la línia 4 de Rodalies).

El portaveu del PSC i alcalde de Barberà, Xavier Garcés, ha defensat l’acció de govern al Consell dels darrers quatre anys, liderant la reivindicació de més beques menjador, aprovant un salari mínim comarcal o amb projectes com la biomassa o la reindustrialització. Ha defensat l’acord d’un govern “plural” en una comarca “plural”.

Font:Isabadell.com