Terrassa

Ho aconseguirem!

  • Alfredo Vega
  • Actualitzat:
  • Creat:

Aviat es complirà un mes del Decret d’alarma del Govern de l’Estat. Ha sigut un mes difícil, el més difícil al que les diferents administracions i ciutadania en general ens hem enfrontat mai en democràcia..

Aviat es complirà un mes del Decret d’alarma del Govern de l’Estat. Ha sigut un mes difícil, el més difícil al que les diferents administracions i ciutadania en general ens hem enfrontat mai en democràcia, a on queden molts elements per a la reflexió que aviat haurem de fer si volem aprendre d’aquesta experiència. Hi ha hagut milers de morts que han desaparegut de la vida dels seus familiars i amics/es sense poder acompanyar-los ni fer l’acomiadament corresponent, hi ha moltes persones també hospitalitzades i aïllades que viuen amb molta soledat la malaltia. Moltes d’aquestes persones eren i són de la nostra ciutat.  A totes elles vull començar expressant la nostra solidaritat i empatia, i a elles hem de dedicar tots els nostres esforços per ajudar-les a superar aquesta situació.
Cal també expressar el nostre agraïment i reconeixement a tota la gent que ha treballat i treballa a la nostra ciutat per ajudar en aquesta situació: personal sanitari, personal municipal , voluntaris, treballadors autònoms del transport, professionals del comerç i de tots aquests sectors que des del seu anonimat han fet possible que el confinament fos només això, confinament.
Des del PSC  de Terrassa vam entendre la gravetat de la situació des del primer moment i vam fer pública la nostra voluntat d’aportar solucions a la ciutat i el nostre suport i col·laboració a l’equip de govern. Hem volgut ser fidels a aquest compromís compaginant la nostra obligació de fiscalitzar allò que creiem millorable,  però tal i com hem fet públic, conjuntament amb la resta de grups de l’oposició, pensem que no comptem amb les eines més idònies. Continuarem amb aquest compromís i tot i la gravetat de la situació actual, no podem oblidar que aquesta pandèmia tindrà un fort impacte, fins ara desconegut, en tot el teixit productiu i laboral de la nostra ciutat. Les conseqüències econòmiques i socials que ja s’estan produint ens han d’esperonar per aconseguir minimitzar-les al màxim, especialment en aquells col·lectius més vulnerables. Els escenaris econòmics que havíem imaginat fa només uns mesos i sota els quals es van aprovar els pressupostos, han canviat radicalment. Hem de revisar les prioritats i adequar els nostres recursos a aquest nou escenari. Totes les administracions hauran de fer aquest esforç d’adaptació, l’Ajuntament de Terrassa també i des d’aquí ens oferim a treballar conjuntament amb la resta de grups del consistori per estar a l’alçada del que la ciutadania espera dels seus representants. Recuperar la normalitat del funcionament dels instruments democràtics és imprescindible per poder realitzar aquesta tasca.
Afrontar aquesta nova situació requereix també la implicació del conjunt de sectors econòmics i socials de la ciutat, sumar visions i recursos per aconseguir el màxim d’eficiència i sortir amb la màxima rapidesa, evitant l’agreujament de les desigualtats sense deixar a ningú enrere, de ben segur que són objectius que tots compartim. Som una ciutat que hem demostrat capacitat de treball en comú en moltes ocasions. La cisis del sector tèxtil dels anys 70 ens va obligar a reinventar-nos, i el govern de la ciutat i el conjunt de la ciutadania van estar a l’alçada i ho van aconseguir. Vam afrontar amb el Pacte Anticrisi la greu situació del 2008, i també amb moltes dificultats ens n’hem anat sortint. L’excepcionalitat del moment actual ens ha de portar a confiar de nou en nosaltres mateixos i en la nostra capacitat per remuntar, amb un gran pacte de ciutat que faci possible la recuperació d’empreses i famílies, que reforci els nostres pilars de l’estat del benestar: la sanitat universal que està jugant un paper tan important en aquests moments i que necessita com s’ha demostrat més atenció i recursos, l’educació tan necessitada de mesures d’equitat per superar la segregació, l’abandonament prematur o els alts índex de fracàs escolar, que tan bé coneixem a Terrassa, el manteniment del nostre sistema de pensions, la implementació real de la Llei de la Dependència, el reforç de totes les mesures d’igualtat, etc.
Segur que no ho podrem fer sols, i haurem de reclamar a les altres administracions també el seu compromís, però això no ens eximeix de la nostra responsabilitat. Des del PSC de Terrassa, estem preparats per sumar, per aportar el nostre treball i experiència i estem convençuts que amb l’empenta de totes i totes ho aconseguirem!!


Alfredo Vega,
Primer Secretari del PSC de Terrassa i President del Grup Municipal Socialista.

Dijous 9 d’abril de 2020.