Terrassa

Eva Candela, consellera de serveis centrals al Consell Comarcal

  • Actualitzat:
  • Creat:

El ple va aprovar ahir l’organigrama del govern tripartit del PSC, JxCAT i ECG.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va aprovar ahir en ple extraordinari la nova organització de l’ens comarcal pel mandat 2019-2023, que estarà formada per cinc àrees i tres vicepresidències. La terrassenca Eva Candela (PSC) encapçalarà l’àrea de Serveis Centrals, que s’ocuparà de temes de transparència, bon govern, administració electrònica i gestió documental. També de l’oficina d’atenció ciutadana, recursos humans i Mercavallès, entre d’altres competències. El nou govern, encapçalat pel president Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès, comptarà amb l’alcalde de Barberà del Vallès, el socialista Xavier Garcés com a vicepresident primer; la regidora de l’Ajuntament de Sant Quirze, Míriam Casaramona (JxCAT), com a vicepresidenta segona i el regidor de l’Ajuntament de Viladecavalls, Carles Rodríguez (En Comú Guanyem) serà el vicepresident tercer.

El cartipàs és fruit de l’acord de govern entre tres grups comarcals, el PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem. Es creen quatre comissions informatives i a nivell executiu les competències es distribueixen en cinc àrees. La Presidència, Ignasi Gimènez, assumeix directament matèries com planificació estratègica i innovació i objectius de desenvolupament sostenible.

GOVERN COMPACTE

El president del Consell ha assegurat que s’ha “volgut dissenyar un govern més compacte. En l’organització hem tingut en compte les prioritats del govern i que es puguin consolidar les polítiques i projectes iniciats i també afrontar els nous El nou govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’estructura en cinc àrees de gestió. reptes que ens hem plantejat per aquests quatre anys”.

El socialista Ignasi Jiménez ha assegurat que el seu executiu aposta “decididament per un govern comarcal fort, que basi la seva actuació en la concertació, la pluralitat i l’equilibri territorial”. Un govern comarcal que tingui com a prioritats “el benestar de la ciutadania, el suport i els serveis als ajuntaments de la comarca, que actuï sempre a partir de criteris de transparència ètica i equitat, i que basi la seva actuació en els Objectius de Desenvolupament Sostenibles”.

Per a desenvolupar aquesta tasca comptarà amb un govern de cinc àrees on la de Serveis Centrals estarà encapçalada per la terrassenca Eva Candela, regidora de l’Ajuntament de Terrassa. Aquesta àrea s’ocuparà dels temes de transparència i bon govern, administració electrònica i gestió documental, l’oficina d’atenció ciutadana, serveis jurídics, gestió econòmica, mancomunació de serveis, recursos humans i Mercavallès. A l’area de Drets Socials hi serà la vicepresidenta del Consell, Míriam Casaramona.

Aquest departament inclou serveis socials, infància, dependència, joventut, gent gran, salut, igualtat de gènere i drets civils i el servei comarcal d’acollida.

El també vicepresident Carles Rodríguez liderarà territori i transició ecològica, amb competències sobre gestió forestal, el servei comarcal de biomassa, obra pública, habitatge i petits municipis, entre d’altres.

L’àrea de Desenvolupament Econòmic, Industrial i Treball la dirigirà el vicepresident Xavier Garcés i la d’Educació i Formació el regidor de l’Ajuntament de Sabadell, Manuel Robles. Ell s’ocuparà de qüestions com els ajuts individuals de menjador, els projectes recooperem i dinem junts o la gestió del transport escolar.

Font: Diari de Terrassa