Terrassa

El PSC lamenta la frustració i confusió que han generat Tot per Terrassa i ERC en la licitació

  • PSC Terrassa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Denuncien una promesa electoral incomplida de municipalització del servei, una convocatòria de licitació sense consens i la manca d'informació sobre tot el procés

Carlos Lázaro
Carlos Lázaro

La Regidoria d'Educació ha comunicat que la presentació d'un recurs per part de dues de les empreses que participaven en la licitació del servei de menjador escolar ha obligat a suspendre temporalment el procés final d'adjudicació a l'empresa que ha guanyat el concurs.


Des del PSC de Terrassa creuen que una vegada més en aquest tema s'aboca a la frustració a la comunitat educativa. «Primer va ser la promesa electoral incomplida de municipalització, després una convocatòria de licitació del servei sense consultar prèviament als grups de l'oposició i al marge del Ple Municipal, i finalment s'ha hagut de fer una pròrroga a l'empresa que ja gestionava el servei i que no havia guanyat la licitació», denuncia el regidor del PSC Carlos Lázaro. Els socialistes consideren que tot plegat ha creat un estat general de confusió sobre qui gestionarà finalment els menjadors escolars de Terrassa.


El PSC afirma que el recurs de l'empresa Sherhs, que va obtenir la puntuació més alta, està fonamentada en l'exclusió de la seva proposta perquè la comissió municipal d'adjudicació ha considerat que l'oferta tan nombrosa de beques de menjador que feia condicionava la viabilitat econòmica de la gestió del servei. El Grup Municipal Socialista, en els diferents àmbits participatius en els quals s'ha tractat aquest tema, sempre ha defensat que les beques de menjador corresponen a les administracions i en conseqüència és responsabilitat d'aquestes assegurar que cap infant amb necessitats socioeconòmiques sigui privat de l'àpat del migdia a l'escola.


Els socialistes defensen que l'empresa que ha de gestionar el menjador ha de garantir la millor qualitat dels àpats i la millor atenció educativa als infants i no desviar diners d'aquests dos conceptes per a cobrir una responsabilitat que correspon a l'administració. Carlos Lázaro, mestre i director d’escola de professió, creu que si el Govern Municipal hagués posat un topall al nombre de beques que podien donar les empreses, ens hauríem estalviat aquest recurs. També considera que el Projecte Educatiu d'aquest període de migdia havia d'haver estat objecte de valoració en els criteris de puntuació de la licitació.


El PSC reivindica un model de menjadors solidari, equitatiu, transparent i que permeti que a tots els centres de Terrassa, independentment del nombre de comensals o de les característiques socioeconòmiques de les famílies, tinguin el mateix preu i la mateixa qualitat del menjar. Per aquest motiu els socialistes valoren negativament «la mala gestió de Tot per Terrassa i ERC en aquest tema, que ha provocat que es pugui qüestionar aquest model i que l'esforç participatiu de la comunitat educativa en aquest procés, hagi quedat supeditat als recursos administratius i a la continuïtat de l'empresa que no ha guanyat la licitació».