Terrassa

EL PSC DEMANA LA NECCESSITAT URGENT D’ELABORAR UN PLA DE XOC PER AL MERCADAL

  • Grup Municipal Socialista de Terrassa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Setmanes enrere el nostre grup municipal va proposar a l’equip de govern la supressió de les taxes del Mercadal de Martí l’Humà per tal de començar a pal·liar la difícil situació davant la greu afectació per la crisi sanitària provocada pel coronavirus


En aquets moments,  amb el tancament dels mercadal  i l’impacte econòmic provocat, fa que els ingressos dels paradistes des del  12 de març de 2020, siguin nuls quedant sense liquiditat i sense capacitat per fer front tant a les despeses mínimes i les derivades del propi negoci.
El nostre Grup Municipal demana d’una banda fer costat a les demandes que la Confederació Catalana d’Associacions de Marxants “COCAM” ha fet arribar als ajuntaments on entre, altres consideracions, es sol·licita  la supressió de taxes i altres mesures així com accions de potenciació i dinamització dels mercadals , i l’activació d’un Pla d’ajuts econòmics a futur.
També creiem necessària la seva posada en marxa el més aviat possible per tal de facilitar l’accés a molta part de la  ciutadania que basa les seves compres en aquest format.
Pensem que cal actuar ràpid en la redefinició del Mercadal per quan la ciutat entri en Fase2 i d’aquesta manera poder anar avançant fins a la nova normalitat.
Per aquets motius proposem algunes mesures inicials:

  • Contemplar la possibilitat d’ampliar el muntatge del mercat els dissabtes al matí, per tal de donar el màxim de cabuda a tots els paradistes amb les màximes garanties de seguretat i normativa.
  • Estudiar la fragmentació física de la instal·lació per tipologies de venda.
  • Crear carrils en sentit únic per les persones visitants amb controls d’aforament a les entrades com es fa a molt comerços.
  • Incorporar personal de control com s`està fent als mercats municipals amb èxit.
  • Distribució estratègica de punts de higienització de mans i altres.

Tal i com vam manifestar en el darrer ple ens preocupa aquesta activitat, per aquest motiu una vegada més, ens posem a disposició de l’equip de govern per tot allò que cregui oportú.