Terrassa

El PSC aposta per la gestió pública del CAAD

  • PSC Terrassa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes reafirmen el seu compromís animalista i consideren que cal garantir la protecció i el benestar dels animals

Josefina Merino i Javier García
Josefina Merino i Javier García

El PSC defensa la gestió pública municipal del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa. Així ho han anunciat aquest matí en roda de premsa els regidors socialistes Javier García i Josefina Merino, que han argumentat que la millor manera de garantir el benestar dels animals que hi ha acollits al centre és a través de la gestió pública per part de l’Ajuntament: “Cal dignificar les condicions dels animals que hi ha al CAAD i implantar totes les millores necessàries per tal d’assolir l’objectiu principal, que és garantir que la durada de l’estada al centre sigui la més curta possible promovent i agilitzant els processos d’adopcions i millorar les condicions de vida dels animals que hi són acollits temporalment”, ha afirmat Javier García.

 

Els socialistes consideren que la millor manera que té l’Ajuntament de garantir que es compleixin les directrius donades des de la regidoria de Benestar Animal és a través de la gestió directa i creuen que cal continuar millorant el CAAD per tal d’avançar en el benestar animal revisant el Reglament del Servei municipal d’atenció d’animals domèstics i de companyia, l’Ordenança de tinença i protecció dels animals, i el contracte-programa establert entre l’Ajuntament i la societat Eco-Equip. Entre d’altres mesures, el PSC proposa establir protocols d’adopció amb la coordinació i el control del Servei municipal de Benestar Animal, reforçar el servei de veterinària del centre i ampliar-lo amb més personal per tal de donar una millor cobertura als animals, augmentar el personal del CAAD amb la inclusió d’educadors/es a la plantilla, o enfortir la participació del voluntariat i de les associacions i entitats que defensen els drets dels animals.

 

Javier García ha volgut reafirmar el compromís animalista del PSC: “Creiem que la millora manera de fer-ho és treballar per garantir els drets, el benestar i la protecció dels animals. És per això que apostem per la gestió pública del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa, en contra del criteri del Govern Municipal, que es decanta per la privatització”. El regidor socialista també ha afirmat que “la gestió directa des de l’Ajuntament, a més de garantir millor el benestar dels animals, suposa una millora en l’eficiència de la gestió i prestació del servei, tal com demostra un informe tècnic elaborat pel propi Ajuntament al qual hem tingut accés a la Comissió de model de gestió del CAAD”.

 

Per la seva banda, Josefina Merino ha lamentat les contradiccions i la falta de criteri del Govern Municipal en relació al model de gestió del CAAD: “Al Ple municipal del passat mes de febrer, el regidor de Benestar Animal va anunciar que canviarien la gestió per a que la passés a assumir de forma directa l’Ajuntament des del Servei de Benestar Animal, i així mateix ho va comunicar personalment als propis treballadors. Uns mesos més tard, a través de la premsa el regidor va anunciar que ara la intenció és privatitzar el servei i convocar una licitació. El canvi d’opinió que ha anunciat demostra la falta de criteri polític del Govern municipal sobre la gestió del CAAD. Creiem que la privatització del CAAD anirà en detriment de la prestació del servei i serà una mala noticia tant pels animals del centre com pels voluntaris i personal al servei del CAAD”.

 

Els socialistes alerten que la privatització del servei, a banda de perjudicar els animals, suposaria un elevat sobrecost per l’estructura municipal i avisen que canviar el model de gestió i establir la forma indirecta és del tot ineficient. “Cal denunciar que el regidor de Benestar Animal, el sr. Duque, va afirmar a la premsa que amb la privatització, el servei sortirà més barat, cosa que és mentida, tal com es mostra a l’informe tècnic elaborat pel propi Ajuntament”, ha declarat Merino.

 

Segons la regidora socialista: “Una gestió privada del CAAD podria perjudicar als animals ja que seria molt més difícil aplicar les directrius que es marquin des del Servei de Benestar Animal. En el cas de la gestió pública per part de l’Ajuntament és el mateix servei qui directament pot aplicar les polítiques de benestar animal que es determinin; en canvi, en cas de gestió privada, hauria de ser l’empresa, a través d’un contracte de serveis, qui haurà d’aplicar les directrius donades per la regidoria, i això pot ocasiones problemes i la pèrdua del control dels recursos públics”.

 

En relació a les crítiques que el regidor Noel Duque ha manifestat contra l’oposició, Josefina Merino ha considerat “inadmissible” que el Govern Municipal, amb majoria absoluta, responsabilitzi als altres de les seves incongruències: “És una mostra més del populisme i victimisme d’aquest govern. Fins el moment nosaltres l’únic que hem fet ha estat presentar preguntes per aclarir alguns conceptes que no quedaven clars”.

 

El PSC defensa la gestió pública del CAAD, han afirmat, per dos motius: pel benestar dels animals, ja que pensen que una gestió directa per part de l’Ajuntament facilitaria l’aplicació de les mesures de millora que han exposat; i per l’eficiència en la prestació del servei, doncs a vista dels informes tècnics la privatització implica un perjudici econòmic per a l’Ajuntament i per a la ciutat.

 

Paraules clau: