Terrassa

El Grup Municipal Socialista de Terrassa respon les greus acusacions fetes per Jordi Ballart

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes desmenteixen rotundament les afirmacions fetes per Ballart que, en un mitjà local, assegurava que l’anterior govern del PSC «ha deixat el pressupost d'alcaldia en números vermells".

El Grup Municipal Socialista de Terrassa vol mostrar el seu malestar després de conèixer les darreres declaracions públiques de Jordi Ballart que, un cop més, menteix sobre la gestió feta pel PSC al capdavant de l’Ajuntament. Els socialistes neguen amb rotunditat les acusacions fetes per l’actual batlle i asseguren que el darrer executiu encapçalat per l’alcalde Alfredo Vega ha deixat el Consistori amb un superàvit de 8,9 milions d’euros.

El PSC veu en les declaracions de Ballart un intent desesperat de justificar-se davant el fet que és incapaç de complir amb tot allò que ha promès aquests darrers mesos. A més, denuncien que, mentre l’alcalde es queixa de falta de recursos, el nou govern incrementa en 600 mil euros anuals el cost de l’executiu local i els càrrecs de confiança; a més destina milers d’euros en fer publicacions propagandístiques i enviar-les a totes les llars de la ciutat. Els socialistes veuen una clara incongruència entre les paraules i els fets de Jordi Ballart.

L’actual alcalde critica que l’executiu de Vega es comprometés a dur a terme algunes inversions com la que s’ha de fer per acabar de posar en marxa el nou Casal de La Maurina i les obres al camp de futbol i rugbi de Les Fonts. Els socialistes recorden que ambdós projectes formaven part del programa electoral del PSC del 2015 - eleccions en les quals Ballart era el candidat socialista – i per això les van efectuar. Des del Grup municipal del PSC no entenen que ara Jordi Ballart es vulgui desdir de fer aquestes actuacions que, d’altra banda, han estat molt reivindicades per part de la ciutadania.

A més, en el cas del camp de Les Fonts, els socialistes afirmen que Ballart menteix quan diu que el finançament no estava garantit. El grup municipal del PSC aclareix que la cessió dels terrenys per a la construcció de l’equipament es va efectuar l’any 2011. També expliquen que la construcció del camp poliesportiu ha de ser finançada per la Federació Catalana de Rugbi, que n’és la promotora, amb les aportacions institucionals de l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, que a través del Consell Català de l’Esport, s’hi ha compromès reiterades vegades en els darrers anys.

Els socialistes esperen que, tan en el cas del casal de La Maurina com en el camp de futbol i rugbi de Les Fonts, el govern acabi la feina que ja es va iniciar i es compleixi així amb un compromís que l’Ajuntament va adquirir amb la ciutadania i les entitats.

Des del Grup Municipal del PSC Terrassa expliquen que sovint, moltes de les inversions és comprometen d’un any per l’altre degut a les limitacions que marca l’actual llei d’estabilitat pressupostària i de Regla de la despesa. Ens sorprèn que algú que ha estat alcalde durant 5 anys desconegui aquesta circumstància i per això creiem que el què fa el senyor Ballart és intentar crear un discurs fals en l’opinió pública per tal de tapar les seves mancances en la gestió municipal.

Per últim, els socialistes recorden a Ballart que el líder del PSC a Terrassa, Alfredo Vega, l’ha convidat a fer un debat públic per tal d’aclarir tot el que consideri oportú, ja que la ciutadania mereix saber tota la veritat.