Terrassa

Ciudadanos té molta pressa... per no anar enlloc

  • Actualitzat:
  • Creat:

Amadeu Aguado és Portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Terrassa

Fa uns dies llegia un article de Javier González, portaveu a Terrassa de Ciudadanos, amb el títol “Cien días menos para votar en las elecciones municipales”. La frase és un bon resum de tot el projecte de ciutat que representa: l’únic que l’importa és anar a votar, amb la il·lusió (poc fonamentada) de guanyar primer les eleccions i després ja aniran veient quin programa apliquen. No em sorprèn gens ni mica, en un partit que funciona a base d’enquestes, estudis de mercat ,cursets o càstings.  Penso que hi ha dues coses que es fan evidents. La primera, que a Javier González la ciutat no li importa, només té el cap en les eleccions. La segona, que ha tret conclusions excessivament optimistes a partir del resultat electoral del passat 21 de desembre. Però això és problema seu: ja es veurà a les urnes, el dia que toqui.

El que sí em sembla preocupant és que un partit polític pugui afirmar, amb tanta irresponsabilitat, que el seu únic projecte per als quinze mesos que falten encara per a les municipals és fer campanya electoral. El seu article ho deixava molt clar.

Diu que té una idea de ciutat, però normalment no planteja altra cosa que ocurrències i vaguetats, sempre en clau partidista i electoralista.

Acusa a l’actual alcalde de “vieja guardia” del PSC, quan el Sr. González ja es postulava de candidat a l’alcaldia a les municipals del 2007, mentre Alfredo Vega dirigia una escola a la nostra ciutat des de la societat civil, resumint: quan Vega arribà a les llistes González ja encapçalava la seva.  Diu que ofereix col·laboració i mà estesa, però no fa altra cosa que menystenir la tasca del Govern Municipal, difondre crítiques amb voluntat destructiva i boicotejar qualsevol intent de consens i de pacte seriós que se li planteja.

Des del Govern Municipal, però, estem compromesos a fer les coses d’una altra manera. Nosaltres donem la màxima importància a tots i cadascun dels dies d’aquest mandat 2015-2019, del primer al darrer. El partidisme i l’electoralisme del líder de Ciudadanos a Terrassa és, al meu entendre, una greu falta de respecte a la ciutat i als ciutadans i ciutadanes. La gent vol un Ajuntament que governi amb seriositat i responsabilitat, que estigui centrat en les necessitats i els problemes de la ciutat, que compleixi els seus compromisos amb honestedat, transparència i coherència.

Això és el que fem els i les socialistes, una vegada superada la crisi dels darrers mesos a base de serenitat, de capacitat de construir un nou equip i de respecte a la ciutat. Veient el trist paper que fa Ciudadanos en el vodevil per formar un nou Govern de la Generalitat, o el que fa a Madrid com a comparsa de Rajoy i dels poderosos amos de l’Ibex35,  no m’estranya que no pugui acceptar una veritat força evident: a Terrassa, ni Ciudadanos ni cap altra formació política no hauria pogut superar amb tanta rapidesa i solvència una situació tan crítica com la que vam patir la tardor passada.

En qualsevol cas, mentre Javier González només té temps per pensar en les eleccions, nosaltres estem concentrats absolutament en governar la ciutat, buscar acords i pactes amb la resta de formacions polítiques i dissenyar estratègies de futur (que estan donant uns resultats excel·lents) en àmbits com la innovació i la ciència, el turisme, els serveis bàsics, el foment de l’ocupació, el nou model de gestió de l’aigua, la participació ciutadana, la igualtat, la defensa de l’estat del benestar...

No diré que ho fem tot bé, per suposat, però sí que ens hi esforcem al màxim, que corregim amb humilitat i energia les coses que no funcionen prou bé i que garantim i garantirem un ajuntament de tothom i per a tothom i un balanç del mandat 2015-2019 molt digne i a l’alçada dels nostres compromisos.

De la mateixa manera, garantim i garantirem que no perdrem el temps en partidismes ni picabaralles, tot i que tampoc no ens quedarem callats davant les impertinències dels que no tenen cap altre projecte de ciutat que intentar guanyar vots a qualsevol preu.