Terrassa

Alfredo Vega s’incorpora al govern de la Diputació de Barcelona

  • Actualitzat:
  • Creat:

El terrassenc Alfredo Vega és un dels nous caps d’àrea. aprovar ahir en sessió extraordinària l’estructura del nou govern i el repartiment de responsabilitats.

El nou govern de la Diputació, encapçalat per la socialista Núria Marín, incorpora a l’exalcalde de Terrassa Alfredo Vega com a president d’una de les nou àrees de gestió l’executiu, concretament la d’Educació, Esports i Joventut. El ple de la institució supra municipal va Aquest és l’organigrama del nou govern de la Diputació format pel PSC i JxCAT.

El terrassenc Alfredo Vega és un dels nous caps d’àrea. aprovar ahir en sessió extraordinària l’estructura del nou govern i el repartiment de responsabilitats. Com a president d’àrea, Vega gestionarà directament la cartera d’Educació. Els regidors socialistes David Escudé (Barcelona) i Javier Silva (Polinyà) seran els diputats delegats d’Esports i Joventut, respectivament.

El ple d’ahir també va servir per nomenar els membres de la junta de govern de la corporació, després del pacte suscrit entre PSC i JxCAT. Són membres amb dret a vot nou diputats socialistes, entre ells l’ex alcalde de Terrassa Alfredo Vega, i set de JxCAT.

També podran assistir a les reunions de l’òrgan de govern, amb veu però sense vot, els portaveus de tots els grups polítics amb presència al plenari de la Diputació. La terrassenca Lluïsa Melgares, com a presidenta i portaveu del grup Tot per Terrassa, participarà a les reunions de l’òrgan de deliberació del govern de la Diputació de Barcelona. Melgares és tercera tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Terrassa i responsable política de l’àrea de Territori i Sostenibilitat.

UN REPTE

Alfredo Vega, portaveu del grup municipal del PSC a Terrassa, explica que reb la proposta d’incorporar-se al govern de la Diputació “com un repte. Educació, Esports i Joventut són temes que he treballat políticament a Terrassa i també a la meva vida professional”. El dirigent socialista, que avui mantindrà contacte amb el seu predecessor al càrrec per tancar el traspàs de competències, explica que el seu objectiu serà “cooperar.

La Diputació té com a funció bàsica la cooperació amb els municipis, on hi ha molta feina a fer en matèria d’educació”. Vega s’ha referit expressament a la petició, per part de la regidora d’Educació de Terrassa, la republicana Teresa Ciurana, d’un “pla de xoc” per fer front a l’extraordinària arribada d’alumnes a la ciutat. “Estem davant un problema greu per l’arribada de població i per la manca de planificació. Faré un seguiment personal del tema”, diu Vega.

El socialista també estudia portar a l’Ajuntament de Terrassa la proposta que, seguint el model de la Diputació, els portaveus de l’oposició participin, amb veu i sense vot, a les juntes del nou govern . “És un element de transparència que estaria be aplicar a Terrassa”.  

Font: Diarideterrassa.cat