Terrassa

Terrassa es prepara per viure una Festa Major participativa del 28 de juny al 3 de juliol

  • Actualitzat:
  • Creat:

Enguany la programació inclou 350 propostes per a tots els públics.

Terrassa es prepara per celebrar la seva Festa Major 2019, del 28 de juny al 3 de juliol, que presentarà una àmplia i variada programació, farcida d’activitats musicals, culturals, socials, esportives o de lleure per a tots els públics amb un total de 350 propostes lúdiques i festives a diferents indrets de la ciutat. Actes institucionals de la Festa Major Com és tradicional, l’alcalde de Terrassa presidirà el divendres 28 de juny a la tarda els actes d’inici de la Festa Major. A les 18 h, l’alcalde, acompanyat del regidor o regidora de Cultura, assistirà a l’encesa del Ciri de Festa Major en honor als sants patrons de la ciutat, Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valentí, al vestíbul de l’Ajuntament.

Posteriorment, a les 20 h, repicaran les campanes de tota la ciutat i entrarà al Raval de Montserrat el Drac de Terrassa, donant el tret de sortida a la programació de Festa Major. Tot seguit es procedirà a la lectura del pregó de Festa Major, que aquest any anirà a càrrec de l’actor i director teatral Pep Pla. Aquest acte disposarà d’intèrpret de llengua de signes i reserva d’espai per a persones amb dificultats auditives.

Després de la lectura del pregó, l’alcalde farà l'obertura oficial de la Festa i actuaran els Gegants de Terrassa, els Bastoners de Terrassa, els Nans de Terrassa i l’Àliga de Terrassa, acompanyats per la música dels Ministrils del Raval. Cap a les 20.30 h, es revelarà un dels secrets més ben guardats de la Festa Major de Terrassa: el descobriment del Capgròs de l'Any, que ha estat realitzat i donat a la ciutat per l’artista Jordi Grau.

L’alcalde de Terrassa presidirà també els actes tradicionals del diumenge de Festa Major, a partir de les 9.45 h: seguici d'autoritats, ofici solemne a la Catedral del Sant Esperit, sortida d'ofici, ball de plaça amb tots els membres de la Corporació Municipal a la plaça Vella, actuacions dels grups de cultura popular i l’exhibició castellera al Raval de Montserrat, que enguany comptarà amb la Colla Joves Xiquets de Valls com a colla convidada, a més de les dues colles locals, Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa. Aquest any, el penó de la ciutat el portarà la colla castellera Minyons de Terrassa amb motiu del seu 40è aniversari.

Oferta musical per a tothom

La Mala Rodríguez, Els Catarres, Boney M, Kiko Veneno i Oques Grasses formen part de les propostes musicals més destacades del programa musical de la Festa Major de Terrassa 2019. Un conjunt d’actuacions musicals entre les que apareixen noms amb una dilatada trajectòria internacional juntament amb destacats representants del talent local més emergent.

Desprès de donar-se a conèixer l’any 2011 i amb una carrera musical plenament consolidada, el divendres 28 de juny, a l’escenari del parc dels Catalans, Els Catarres portaran a Terrassa el seu darrer treball “Tots els meus principis”. Dissabte 29 de juny, també al parc dels Catalans, serà el torn de La Mala Rodríguez. L’artista de Cadis, amb una llarga trajectòria musical en el món del hip hop, va publicar el seu primer àlbum amb només 21 anys i en porta 20 cantant sobre les dones, sobre el seu apoderament i sobre tot allò que les afecta.

El mateix dissabte, a l’escenari de la plaça Nova, serà el torn per a l’actuació d’un dels conjunts internacionals més coneguts de la música disco: Boney M, que ha venut més de 170 milions de discos arreu del món en la seva dilatada trajectòria musical. El grup portarà a Terrassa alguns dels èxits més coneguts de la seva carrera. Una oferta musical que dissabte comptarà amb l’actuació de l’orquestra Montgrins a la plaça Vella, que serà l’encarregada de posar música al tradicional ball de revetlla de la Festa Major d’aquest any. I el dissabte 29 de juny també actuarà a l’espai jove de Festa Major, a la Carpa de Vallparadís, un històric del flamenc-pop espanyol, el cantant i músic originari de Figueres Kiko Veneno, amb més de 40 anys d’exitosa carrera musical a les espatlles, que presentarà el seu últim treball “Sombrero Roto”.

Novetats de la Festa Major 2019

Enguany, el dissabte 29 de juny es projectarà un vídeo mapping a les façanes de les esglésies que conformen el conjunt monumental de la Seu d’Ègara. La activitat, que es va estrenar per primera vegada el desembre de 2018, és un espectacle audiovisual de llum i so que ajudarà el visitant a conèixer el ric patrimoni de la Seu d'Ègara, sobretot l'excepcionalitat de les pintures i els retaules, a través de la recreació digital i l'animació.

Aquesta iniciativa vol contribuir a donar impuls a la candidatura de la Seu d'Ègara a Patrimoni Mundial de la Unesco. El passat mes d'octubre la candidatura va ser incorporada a la Llista Indicativa de Patrimoni Mundial, un pas imprescindible per poder presentar la posterior candidatura formal davant d’aquest organisme internacional. Els horaris de les projeccions són: dissabte 29 de juny a les 22 h, 22.30 h, 23 h, 23.30 h 24 h, 0.30 h, 1 h, 1.30 h i 2 h (aforament limitat a l’espai).

Cal destacar també la segona Mostra de Foc Infantil que aplegarà les nombroses colles de la ciutat que tenen colla infantil (Colla Infantil del Drac i Bruixes de Can Boada, Els Bitxaires, Colla Infantil Balrogs, Colla Infantil Diables de la Maurina, Colla Infantil del Drac de Terrassa i la Colla Infantil Diables de Sant Pere Nord). Aquesta activitat es farà el diumenge 30 de juny a partir de les 21.30 h a la plaça de Ricard Camí. 

Festa Major Infantil

Els més petits i les més petites també disposaran, com cada any, d’un espai pensat especialment per als infants i les seves famílies amb la Festa Major Infantil, que se celebrarà al parc de Vallparadís els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol. L’inici de la Festa Major infantil serà dissabte 29 de juny a les 18.45 h amb l’arribada del Xuli Vert i la lectura, per primera vegada, del pregó de la Festa Major Infantil 2019 a càrrec del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT), l’òrgan de participació infantil i juvenil de Terrassa format per infants i adolescents d’entre 10 i 14 anys, provinents de diversos centres educatius i entitats de lleure de la ciutat.  

Fitxers adjunts: